COORDINADORA DE L'ALCALATÉN

COORDINADORA DE L'ALCALATÉN
MOSTRA CULTURAL LA FOIA DE L'ALCALATÉN 2018

VISUALITZACIÓ DEL CONTINGUT ANTIC DEL BLOG

TENIU QUE PUNXAR SOBRE "MISSATGES MES ANTICS" QUE TROBAREU EN LA PART DE BAIX A LA DRETA

dimarts, 11 de maig de 2010

REFLEXIÓ AL VOLTANT DE L'ALCALATÉN

QUE ES LA COMARCA DE L’ALCALATÉN ¿

Ara fa al voltant de 14 anys vam encetar unes reunions entre diferents associacions culturals de la comarca de l’Alcalatén. En un primer moment voliem fer activitats que ens permeteren coneixer gent dels pobles veins i crear una conciència de comarca que no hi ha hagut en el passat.

Les primeres activitats van ser unes trobades que vam fer al mas de Borràs i al hotel del Prat a Llucena. Més endavant vam pensar en fer una mostra cultural en la que cada poble puguera mostrar tota la seua gastronomia, artesania, musiques, balls, indumentaria, tradicions… Aquesta mostra cada any es realitza a un poble i enguany la mostra es farà a la Foia de l’Alcalatén el dissabte 12 de Juny.

Per a completar la mostra el 22 de Maig anem a rependre les trobades d’associacions culturals de l’Alcalatén. Les activitats consistiràn en una caminata que eixint de la Foia es dirigira als forns i a la mina de cabres on Tere Artero ens explicarà les característiques d’aquesta explotació minera.

Per continuar la següent parada serà al castell de l’Alcalatén i a l’ermita de Sant Salvador en la que explicarem la història del poble de l’Alcalatén i el trasllat de la pila i la campana fins Costur, després ens dirigirem fins l’Alcora on visitarem el molí de Matraca que funcionava amb l’aigua que venia des del pantà de l’Alcora.

Després de dinar a l’ermita de Sant Vicent passarem el riu per l’antic assut fins arribar a la Foia de L’alcalatén. Per la vesprada Agustí Hernandez ens farà una xarrada sobre pobles abandonats, sobre tot parlarà de pobles propers com poden ser Bibioj, la Torreta, les Trahuantes, La Llometa etc. Si voleu saber més d’aquets pobles Agustí te un blog que té la següent direcció www.elspoblesvalenciansabandonats.blogspot.com.

Per a la mostra cal recordar que rifem un quadre de Laurentino Martí, si esteu interessats podeu comprar paperetes. Els quadres de l’Alcora i el de Benafigos els hem posat a la venda a un preu molt interessant, poseu-se en contacte amb la gent de la coordinadora i podreu aconseguir un quadre d’un dels millors pintors d’aquarela d’Espanya.

Esperem la vostra presència en la mostra cultural i també en la trobada d’associacions. Per finalitzar aquest escrit m’agradarie contestar a la pregunta que hi ha en el titol, els pobles que formen la comarca no sols tenen que tindre unes delimitacions en un mapa, l’essència de la comarca deurie de ser el fer activitats conjuntes, que els ajuntaments intentaren tenir uns serveis mancomunats per a millorar la qualitat de vida dels habitants de la comarca. En aquets moments estem tendint a fer les activitats de forma molt individualitzada ja sigue en els pobles i en les associacions.

Espere que en un futur no molt llunyà esta situació s’haje revertit i puguem estar molt orgullosos de pertanyer a la comarca de l’Alcalatén.

Per a poder tenir una millor relació entre la gent de la comarca tenim l’ajuda de la red social Facebook en la que hem creat un grup d’admiradors de la mostra cultural, en aquest moment ja contem amb més de 200 membres.